The Witness CD Key code kopen

The Witness is een verfrissende 3D-puzzelvideogame gemaakt en gepubliceerd door Thekla. Het is in januari 2016 uitgegeven voor Microsoft Windows en PlayStation 4 en later voor Xbox One, Nvidia Shield, macOS en iOS. Het spel werd geïnspireerd door Myst.

De game gaat over de verkenning van een open wereld die gebaseerd is op een eiland vol met natuurlijke en andere landschappen. Je maakt vooruitgang door puzzels op te lossen, die gebaseerd zijn op interactieve doolhoven die op en rond het eiland worden gepresenteerd of die verscholen zijn in de prachtige wereld.

Elke puzzel heeft een eigen stijl

Als speler moet je de regels van elke puzzel bepalen aan de hand van visuele aanwijzingen en geluidsfragmenten verspreid over het prachtige eiland.

Alles voor de speler

Jonathan Blow, een van de ontwikkelaar van de game, wilde een non-verbale communicatie creëren. Hij wilde dat spelers leren observeren en goede keuzes maken om zo oplossingen te vinden die naar succes leiden. Dit geeft de speler een groter gevoel van betrokkenheid in het spel.

Puzzels genoeg

De game bevat ongeveer 650 puzzels, maar je hoeft deze niet allemaal op te lossen om het spel uit te spelen.

Puzzels zoals nooit tevoren

Om de visuele aspecten van de game te creëren, ontwikkelde het team een ​​eigen engine en gebruikte kunstenaars en architecten om de structuren op het eiland te ontwerpen. Dit vereiste een langdurig ontwikkelingsproces.

The Witness heeft succes

The Witness kreeg zeer goede commentaar van critici, die de overweldigende puzzels en de kunst van de game fantastisch vonden. Binnen een week na de uitgave van het spel had het meer dan 100.000 stuks verkocht, wat ongeveer net zoveel exemplaren waren als een eerdere game Braid, dit spel heeft dat gedaan binnen een jaar na de release, zo hadden ze bijna alle ontwikkelingskosten terugverdiend.