Spelunky 2 Key Kopen. Spelunky 2 Steam PC Key prijzenvergelijk.

Vergelijk prijzen in Nederland en koop Spelunky 2 key goedkoop! Nadat je een sleutel hebt gekocht bij een van onze vertrouwde en legale Game-Key-leveranciers, kun je met de game-sleutel Spelunky 2 rechtstreeks op Steam op pc downloaden, installeren en spelen.

De momenteel laagste prijs op 06-06-2023 voor een Spelunky 2 sleutel in Nederland is € 8.72

Derek Yu maakte in 2008 de perfecte videogame. Sindsdien heeft hij ermee moeten leven. Eerst kwam Spelunky, een gepixeld pc-avontuur dat gratis werd uitgebracht op een videogameforum voor vrienden en leeftijdsgenoten. Deze game, door Mossmouth en Blitworks, plaatst je in de schoenen van een kleine ontdekkingsreiziger van het type Indiana Jones die abseilt door een reeks spelonkachtige stadia vol met vallen, slechteriken en verraderlijke valpartijen, met weinig meer dan bommen, touwen en wat dan ook. af en toe een winkelier zal hem verkopen. Een scheutje wiskunde en creativiteit genereerde de fasen van het spel procedureel, wat een mooie manier is om te zeggen dat geen twee runs door Spelunky precies hetzelfde zullen zijn.

Spelunky is misschien nooit af

Spelunky 2 is geen vervolg – of ik zou die term tenminste niet gebruiken. Het is iets anders, zoals zoveel moderne games die de scheidslijn tussen remasteren, opnieuw opstarten, opnieuw maken en opnieuw bedenken vervagen. Het verdient nieuwe woorden.

De vroege stadia van Spelunky 2 lijken op de originele Spelunky, alleen iets mooier. Stel je voor dat iemand calqueerpapier gebruikt om een ​​favoriet schilderij opnieuw te maken en zijn eigen versieringen en herzieningen toevoegt. Nogmaals, je begint in een grot vol met spinnen, skeletten, vleermuizen en gouden idolen die je op het ei zet om hun dodelijke vallen te ontketenen. Behalve nu zijn de dingen ooit zo anders.

Hoe Spelunky 2 werkt

Net als zijn voorganger werkt Spelunky 2 als een miniatuur uurwerkuniversum, waarbij elk wezen, elke val en elk object een doel dient en elke actie op het scherm een ​​gepaste reactie veroorzaakt. Voor nieuwkomers is het ontmoedigend en moeilijk. Dit is geen game die je bij je eerste poging verslaat. Of je honderdste.

Het doel van Spelunky is sowieso niet om het spel te verslaan. Het doel is om zijn wereld te begrijpen. Je ontdekt hoe je alles in de kamer kunt gebruiken en op je beurt hoe je het kunt overleven. Elke sessie duurt idealiter iets langer dan de vorige. Vijf minuten. Zes minuten. Dan 15 minuten. Je boekt vooruitgang, sterft, verliest elke upgrade en elk item en start dan opnieuw met niets meer dan wat je onderweg hebt geleerd. Een geïnspireerde Twitter-volgeling liet me onlangs zijn techniek zien om succes te documenteren, het stadium waarin hij stierf in een spreadsheet in te voeren en een grafiek te maken. Langzaam loopt de lijn omhoog.

Het zicht in Spelunky 2

Het grootste voordeel in Spelunky is zicht: je kunt altijd bedreigingen boven en onder je zien. Dus nu, Yu en co. haal dat voordeel weg. Voor deze doorstart heeft het team manieren gevonden om hele delen van elke fase te verbergen. Door de levels heen zul je nu deuren vinden, waarvan er vele op slot zijn, die leiden naar extra schatten, vijanden, vallen en geheimen die zo uitgestrekt zijn dat ze volledig nieuwe levels worden.

De beslissing om nieuwe omgevingen op elkaar te stapelen is sluw: het ene vlak verbergt de gevaren die in het andere op de loer liggen. Maar het werkt, en ik denk dat dat komt omdat Spelunky 2 het belangrijkste plezier van videogames krijgt: het geven en nemen van macht. Een goede game geeft ons het gevoel dat we een god zijn, maar een geweldige game herinnert ons eraan dat we een mens zijn.