Scanner Sombre CD Key code kopen

Introversion Software ontwikkelde de videogame Scanner Sombre. Een bijzonder spel, want het vindt plaats in een onzichtbare wereld die ook eigenlijk nooit helemaal goed zichtbaar wordt. Gamers omschrijven het spel als bijzonder eng en relatief kort.
Je wordt wakker in een tentje in een donkere grot. Met behulp van een scanner kun je slechts de contouren van je directe omgeving waarnemen. Gamers met claustrofobie haken dan al af en dat is maar goed ook. Gaandeweg het spel wordt het namelijk enger en enger. Wordt het horror. Het spel roept hoe dan ook een merkwaardig gevoel bij gamers op.

Kort

Scanner Sombre is met een gemiddelde speeltijd van tussen de vier en vijf uur een relatief kort spel. Het ‘vreemde’ wat gamers ervaren zit ‘m in het gebrek aan uitzicht. Je ziet slechts mondjesmaat wat er om je heen gebeurt of is gebeurd. Beweeg je, pas dan kun je ook iets van de diepte ontwaren en hoor je ook plots voetstappen en andere geluiden. Soms zelfs huveringwekkende geluiden. Omdat je vrijwel niets ziet, wekken de geluiden een bepaald beeld. Scanner Sombre is het best te omschrijven als een verkenningsgame. Maar bepaald geen standaard verkenningsgame.

Scanner

Terug naar het begin, als je ontwaakt in een verlaten en donkere grot. Met de scanner produceer je lichtstippen, die je een fragmentje van je directe omgeving laten zien. De grot herbergt een klooster en was ooit décor van heksenjachen en offers. Er vonden bovendien mijnexpedities plaats. Er vonden- kortom- nogal wat tragedies plaats.

Avontuur

De kern van het spel laat zich bepaald niet eenvoudig verklaren. De game spelen is een avontuur op zich en staat bol van de verrassingen. Je waant je in de amper toegankelijke grot, terwijl je dus al lang en breed buiten die grot bent Niets is dus wat het lijkt. Je bent al overleden, en droomt slechts van herinneringen. Of leef je nog wel?

Scanner Sombre is een game die iedereen op zijn of haar eigen manier zal beleven: een topper in de wereld van verkenningsgames.