Resident Evil 2 Key Kopen. Resident Evil 2 Steam PC Key prijzenvergelijk.

Vergelijk prijzen en koop Resident Evil 2 key goedkoop! Na aankoop kun je met de game key Resident Evil 2 rechtstreeks voor Steam op de PC downloaden, installeren en spelen.

Resident Evil 2 (2019 remake) is een remake van de gelijknamige singleplayer survival horrorgame uit 1998. In Japan is de game bekend als Biohazard 2. Het spel is geproduceerd en uitgegeven door Capcom. Survival horror is een gamegenre dat gebaseerd is op fictieve horrorverhalen. Het is gericht op een hoofdpersonage dat moet overleven in een wereld die allerlei horrorelementen bevat, bedoeld om het personage te ontmoedigen en de speler de stuipen op het lijf te jagen. De speler heeft minder het gevoel de controle te hebben dan bij reguliere videogames.

Achtergrondverhaal

Het verhaal speelt zich af in Raccoon City. Een uitgebroken virus heeft de inwoners veranderd in zombies. Aan beginnend politieagent Leon Kennedy en studente Claire Redfield de taak te ontsnappen aan de rondwarende ondoden en veilig de stad te verlaten. Hiervoor moeten ze gewapend het gebied verkennen, verschillende puzzels oplossen en gevechten aangaan met allerlei angstwekkende wezens. En dit alles met een beperkte hoeveelheid munitie.

Verschil met origineel

Destijds kwam de game uit op de Playstation 1. Behalve dat de graphics een grondige oppoetsbeurt hebben gekregen, zijn er nog een aantal verschillen met de originele game uit 1998. De gameplay is grotendeels hetzelfde gebleven. De gezondheid van de speler heeft invloed op de wijze hoe hij/zij zich voortbeweegt. Een zwaargewonde Claire/Leon beweegt veel langzamer. De hoeveelheid mee te dragen items is beperkt. Het teveel aan voorwerpen kan opgeborgen worden in kisten, verspreid over de speelwereld, maar die moeten eerst gevonden worden. Het belangrijkste verschil is het zogenaamde Zapping system. Dit stelt de speler in staat een uitgespeeld level nogmaals te beleven met een ander personage.

Eigen verhaallijn Claire Redfield

Zoals aangekondigd op Gamescom krijgt Claire Redfield haar eigen angstaanjagende avontuur voor de kiezen. Ze is op zoek naar haar vermiste broer, Chris. Deze missie brengt haar naar Raccoon City. Ze bereikt het politiestation in de hoop daar meer informatie te vinden over haar broer, maar in plaats daarvan kruist iets veel onheilspellenders haar pad…