Project Wingman CD Key code kopen

Over dit spel

Project Wingman van ontwikkelaar Sector D2 is een vluchtsimulator die spelers meer dan 400 jaar na een rampzalige gebeurtenis in de cockpit van verschillende gevechtsvliegtuigen op een alternatieve aarde plaatst. De titel, uitgegeven door Sector D2 en Humble Games, is sterk beïnvloed door Bandai Namco’s Ace Combat-franchise, met bijna identieke gevechtsmechanismen, bekende graphics en vergelijkbare missiedoelen.

Waar het spel over gaat

Project Wingman biedt spelers de mogelijkheid om met verschillende jagers te vliegen die zijn geïnspireerd op echte vliegtuigen. Elk vliegtuig behoort tot een van de drie primaire archetypen: Fighter, Interceptor en Strike. Fighters zijn gebalanceerde vliegtuigen die doelen op de grond en in de lucht kunnen aanvallen; Interceptors blinken uit in lucht-luchtgevechten en weren vijandige vliegtuigen af; en aanvalsvliegtuigen zijn het meest geschikt voor lucht-grond oorlogsvoering. Elk archetype kan echter in alle situaties zijn mannetje staan, wat een zegen is maar ook niet veel stimulans biedt om andere vlakken te proberen nadat een favoriet is gevonden.

Onderdompeling in het spel

Toen ik eindelijk in het spel kwam, was ik onder de indruk van hoe leuk het is. Er zijn 21 missies in Project Wingman die elk ongeveer 30 minuten duren om in de meeste gevallen tijdens je eerste run te voltooien, maar die kunnen worden herhaald om het beter te doen en meer punten te verdienen.

Net als Ace Combat houdt het het simpel: je neemt het op tegen een duidelijk gemarkeerde vijandelijke kracht die wordt gevolgd door golven. Die vijanden variëren van straaljagers, boten, railgun-kanonnen en zelfs een gigantisch vliegend fort.

Gameplay

Je begint met twee vliegtuigen uit de jaren 60 om uit te kiezen, de Amerikaanse F-4 en de Sovjet MiG-21. Elk vliegtuig heeft een enigszins gewijzigde naam ten opzichte van de werkelijkheid, waardoor auteursrechtkwesties waarschijnlijk worden voorkomen, maar de 3D-modellen zijn redelijk nauwkeurig.

Als je missies voltooit, verdien je punten die je kunt uitgeven om nieuwere vliegtuigen te ontgrendelen – tegen het einde krijg je toegang tot de nieuwste stealth-jagers zoals de F-22 en Su-57 en zelfs fictieve toekomstige vliegtuigen. Er zijn in totaal meer dan 20 vliegtuigen.

Wat echter het meest indruk op mij maakte, is de reeks wapens en hoe verschillend ze aanvoelen. Elk vliegtuig heeft verschillende uitrustingsopties die je kiest voor een missie, dus dit houdt de gameplay fris, zelfs als je het opneemt tegen weer een golf van inkomende jagers.

Er zijn antischipraketten, luchtafweerraketten en lucht-grondraketten. Sommige zijn op zoek naar IR, andere zijn semi-actief, wat betekent dat je de hele weg naar het doel moet vergrendelen. Er is een reeks gunpods, sommige met veel munitie met een laag vermogen en andere met een paar zware slagkogels.