Portal 2 CD Key code kopen

Over dit spel

Portal 2 is het langverwachte vervolg op het veelgeprezen eerste deel. Het spel combineert puzzel- met first-person shooter elementen en is in 2011 uitgegeven door Valve Corporations. Het is geschikt voor de Playstation 3, de Xbox 360 en computers met het Windows, Apple of Linux besturingssysteem. Je speelt het personage Chell, een testpersoon van Aperture Science Laboratories. Als testpersoon moet je puzzels in diverse testkamers oplossen.

Hierbij krijg je begeleiding van de supercomputer GLaDOS. Helaas beschikt GLaDOS over een moorddadig karakter waardoor je haar moet verslaan om te overleven. Al snel in het spel ontmoet Chell de robot Wheatley. Deze humoristische robot, voorzien van een Engels accent, geeft je hulp bij het ontsnappen uit de testkamers. Helaas is Wheatley niet al te slim waardoor er onverwachte problemen zullen ontstaan.

Volop uitdagende puzzels

De puzzels zijn uitdagend en doen een groot beroep op je logische denkvermogen. Door de vele vernieuwingen, verhaalwendingen en verschillende soorten puzzels blijft de game uitdagend en krijg je niet het idee dat je in herhaling valt. De testkamers zijn zeer divers vormgegeven en voelen zeer groot aan. Door het ruimtelijke effect krijgt de speler een goed overzicht over de puzzels. Gebruikt je portal gun om je over gevaarlijke barrières te verplaatsen.

Pas op voor laserstralen en maak gebruik van lichtbruggen ter bescherming, of om je te verplaatsen. Gebruik kubussen om laserstralen te sturen of gebruik ze als een drukplaat om andere objecten in beweging te krijgen. Gekleurde gels dienen als trampoline of om de snelheid te vergroten. Door slim gebruik te maken van deze opties is de oplossing binnen handen. Naast een spel voor 1-persoon beschikt Portal 2 over een gamemodus voor 2 spelers. Dit is geen opvuller maar een geheel eigen verhaal met unieke portals. De puzzels zijn alleen op te lossen door een goed samenwerking tussen beide spelers.