Ori and the Blind Forest CD Key code kopen

Over dit spel

Ori en Sein

Ori and the Blind Forest is ontwikkeld door Moon Studios en uitgegeven door Microsoft Studios. Het is een platformavontuur met Metroidvania-videogame.
Het spel is geïnspireerd op The Lion King en The Iron Giant en een aantal gameplay elementen zijn geïnspireerd op Rayman en Metroid-franchises.
Als speler neem je de controle over Ori en Sein over. Ori is een witte beschermgeest en Sein is het licht en de ogen van de Forest’s Spirit Tree.

Het spel

Om het spel te doorlopen moet je puzzels oplossen en van platform wisselen. Ori en Sein beschikken naast klimmen en springen over vele andere vaardigheden. Tijdens het oplossen van de puzzels en het springen van de platforms communiceert Ori met de omgeving. Om vijanden te verslaan en obstakels te bestrijden kan Sein zijn Sprit Flames schieten. Tijdens het spelen van de game help je Ori bij het verzamelen van gezondheidsscherven en energiescherven. Ook help je hem nieuwe vaardigheden en upgrades te verzamelen om verder te komen in het spel. Dan ontvouwen gebieden van het spel die voorheen niet toegankelijk waren. De game bevat een upgradesysteem waarmee spelers de vaardigheden die Ori heeft kunnen versterken.
Het systeem bevat “soul links” in de game waardoor het mogelijk is dat je het spel kunnen opslaan. De soul links kunnen alleen worden aangemaakt als er tijdens het spelen van de game voldoende save punten zijn verzameld. Deze energie is echter niet onbeperkt aanwezig dus maak de soul links alleen aan als het echt nodig is om zo energie te besparen. In de game zijn vaardigheidspunten te verdienen om zo leuke extraatjes en upgrades te kunnen kopen. Deze upgraden kunnen worden gekocht op plaatsen waar je een soul link hebt aangemaakt. Voorwaarde is wel dat je voldoende vaardigheidspunten verzameld hebt om de gekozen vaardigheid te kunnen kopen.
Elke vaardigheid moet in een bepaalde volgorde gekocht worden bij een van de drie bekwaamheidsbomen. Daarna wordt de volgende en tevens duurdere vaardigheid beschikbaar.