Little Nightmares CD Key code kopen

Little Nightmares is een combinatie tussen een puzzel en een platform game in een horror wereldje. Het spel is ontwikkeld door Tarsier Studios en uitgegeven door Bandai Namco Entertainment. Het verscheen zowel voor de PC als de PS4 en Xbox One.

Als gamer kruip je in de huid van Six, een jongen die ontwaakt in The Maw en hieruit moet zien te ontsnappen. The Maw is een vaartuig dat bewoond wordt door enge monsters die niets liever willen dan een hapje van Six als lunch. Je valt van de ene fantasierijke omgeving in de andere. Zo zijn er kamers waaruit je moet proberen te ontsnappen die mede door de kleine gestalte van Six, een beetje doen denken aan een poppenhuis. Verder is er ook een speeltuin waar je je kinderdromen helemaal in kan uitleven

Hongerig en fragiel wezentje

Six is een hongerige en angstige negenjarige jongen die zwak is. Het is dus niet op basis van fysieke kracht, maar je intelligentie dat je moet proberen een uitweg te vinden uit je cel. In het begin is het al een opgave om de uitweg uit een kamer te vinden, later in de game moet je effectief objecten verzamelen om zo tot de sleutel te komen die leidt tot je bevrijding. Dit vergt een niet zo eenvoudig staaltje denkwerk en maakt het spel erg boeiend en origineel.

Griezelig sfeertje

De makers zijn er uitstekend in geslaagd om een griezelige atmosfeer te creëren. Krakende achtergrondluiden die ervoor zorgen dat de haren op je arm rechtop gaan staan, uiterst schaarse belichting, kamers waarin alles tien keer zo groot is als je persoon en bijgevolg je het idee geven dat je piepklein en zwak bent,… Het zijn slecht enkele voorbeelden om aan te geven dat griezelen duidelijk troef is in deze horror game. Critici waren dan ook zeer lovend over de game.