Kona CD Key code kopen

Kona is een van de ambitieuzere spellen die in het afgelopen jaar zijn verschenen. Ontwikkeld via Early Access op Steam, is het een echte survival/adventure-game die de spelen tracht mee te slepen in een spannende, gedetailleerde wereld. Plaats van handeling is Canada, 1970. De speler is een privédetective die door een auto-ongeluk in een klein, afgelegen dorpje terechtkomt. Zijn enige contactpersoon in het dorp is echter vermoord. Wat volgt is een zoektocht naar de dader.

Complex

Tot zover is het idee achter Kona betrekkelijk simpel. Maar daarmee doe je het spel toch tekort. In tegenstelling tot een normale ‘’walking simulator’’, waarin de speler de wereld zonder veel gevaar kan onderzoeken, hebben de makers van Kona ervoor gezorgd dat de druk op de speler om het mysterie op te lossen hoog blijft. De drie meters (leven, hitte en stress), die voortdurend aangevuld moeten worden, zijn hier een goed voorbeeld van.

Fargo

Het belangrijkste selling-point van Kona is echter de sfeer van het spel. De Canadese winter is in volle kracht losgebarsten en door de sneeuw en de dichte bossen voelt de speler zich nooit helemaal op zijn gemak, wat het amusementsgehalte van Kona juist versterkt. Zeker als je later in de game gedwongen bent in een nachtelijke omgeving te spelen, merk je dat het spel je steeds meer in zijn greep krijgt. De wolven, de bijtende kou, en het vermoeden dat er nog andere gevaren in het dorp rondsluipen, geven Kona daardoor de nodige schwung.

Gebrekkig verhaal

Dat is overigens ook wel nodig omdat er plottechnisch nog wel wat aan het verhaal te verbeteren valt. Wat betreft omgeving en graphics kan het spel zich inderdaad meten met Fargo, maar op het gebied van dialoog en narratief schiet het spel helaas vaak tekort. Een andere ergernis is de gebrekkige framerate, die voor plotselinge en onnodige laadmomenten zorgt tijdens het spelverloop. Ook de aanwezigheid van enkele bugs en de niet-altijd foutloze verteller zijn minpunten die bij dit anders zo mooie spel vermeden hadden kunnen worden.

Conclusie

Kona is zonder twijfel een ambitieuze, spannende game die zich volledig overgeeft aan de Canadese setting. Wie zich een tijdje in de ijskoude wereld van een Canadees dorp anno 1970 wil wanen, doet er dan ook goed aan het spel eens een keer te bekijken. Wat de minpunten, zoals dialoog en framerate, betreft, kunnen we vooral hopen dat een toekomstige versie hiervan verlost is. Kona heeft in ieder geval genoeg potentie voor een sequel.