Cuphead CD Key code kopen

Wat voor spel is Cuphead?

Cuphead is een 2D actie- en run-and-gun spel dat is gemaakt en uitgegeven door StudioMDHR Entertainment Inc. Het spel kan gespeeld worden op de PC en de Xbox One. Het is mogelijk om zowel alleen als met zijn tweeën te spelen.

Het verhaal van het spel in het kort

Cuphead en zijn broer Mugman zijn de hoofdpersonages van het spel. Cuphead verloor een weddenschap met de duivel en om hun zielen te kunnen houden moeten Cuphead en Mugman nu de zielcontracten verzamelen van verschillende personages die aan de duivel ontsnapt zijn.

Wat maakt het spel bijzonder?

De karakters zijn allemaal frame bij frame met de hand getekend. De stijl is gebaseerd op de oude animatiestijl van Disney in 1930. Het spel maakt er ook telkens verwijzingen naar. Zo eindigt ieder level bijvoorbeeld met een klein jaartal in de hoek van het scherm, het jaartal 1930. De laadschermen hebben een oude look van een filmrol over zich heen met verschillende nep ‘vuiltjes’ op het scherm, alsof je naar een oude cartoon zit te kijken en de tape verouderd is. Ook zijn de creatieve uitvoering en de muziek erg sfeervol. Het spel wordt met nadruk geprezen om de wijze waarop de jaren 30 stijl is vormgegeven.

Hoe speel je?

De bedoeling van het spel is om de levels zo snel en goed mogelijk uit te spelen en zo de hoogste score te halen. De levels bestaan of uit vechten tegen een boss of uit een run-and-gun level. In de Boss Battles moet je de bazen verslaan om hun zielcontracten te verzamelen. Iedere baas is moeilijk te verslaan en heeft een unieke manier van vechten. Elke baas heeft een ander patroon om je aan te vallen dus je moet hun aanvalspatroon leren herkennen om zo min mogelijk geraakt te worden en terug te schieten. In de run-and-gun levels moet je zo snel mogelijk naar de eindstreep zien te komen. Onderweg kom je veel obstakels tegen en kleine karakters die je of moet ontwijken of weg moet schieten. In de run en gun levels heb je de mogelijkheid om munten te vinden, deze munten kun je gebruiken om betere wapens of technieken te kopen.