Civilization Beyond Earth CD Key code kopen

Civilization: Beyond Earth is een turn-based strategie, 4X-videogame in de Civilization-serie ontwikkeld door Firaxis Games en uitgegeven door 2K Games.

De setting van het spel is uniek voor de Civilization-serie, omdat het in de toekomst plaatsvindt, waarbij de mensheid door de ruimte reist en koloniën op buitenaardse planeten sticht nadat de aarde onbewoonbaar is geworden door een onbeschrijfelijke ramp die bekend staat als ‘the Great Mistake’.

Op de game is een uitbreidingspakket, getiteld Rising Tide, uitgebracht.

Een techweb game

Er zijn een aantal belangrijke veranderingen ten opzichte van het Civilization-model. In eerdere beschavingstitels selecteerden spelers uit historische rijken onder leiding van historische figuren, elk met vooraf ingestelde persoonlijkheden. In Beyond Earth maken spelers keuzes aan het begin van het spel, inclusief welke sponsors hun expeditie ondersteunden, wat voor soort ruimteschip ze gebruikten om de planeet te bereiken en wie en wat ze naar de nieuwe wereld brachten, waardoor spelers een aangepaste beschaving konden creëren van hunzelf.

Vroege beslissingen hebben een aanzienlijk effect op de gameplay. Terwijl vorige Civilization-titels lineaire tech-bomen hadden, heeft Beyond Earth een ‘techweb’ dat zich in verschillende richtingen vertakt, waardoor spelers slechts één tegelijk moeten kiezen. Het spel laat opzettelijk niet toe dat technologie tussen beschavingen wordt verhandeld, en het is moeilijk om alle technologieën van het spel te ontgrendelen in een enkele playthrough.

De ‘affiniteiten’ zijn overkoepelende filosofieën over menselijke vooruitgang die de technologische vooruitgang van spelers bepalen en unieke eenheden met affiniteiten ontsluiten. De Harmony-affiniteit wil samenleven met de planeet, met behulp van genetische modificatie, en is in staat om de inheemse fauna te domesticeren. De Supremacy-affiniteit vertrouwt op geavanceerde technologie en maakt gebruik van zeer gespecialiseerde eenheden die elkaar op het veld helpen. De zuiverheidsaffiniteit is isolationistisch, bouwt krachtige verdedigingsstructuren en probeert de nieuwe planeet meer op de aarde gelijk te maken. Elke affiniteit heeft een speciaal project dat eenmaal volledig omarmd is ontgrendeld en geeft de speler die het als eerste voltooit de overwinning. Andere overwinningsvoorwaarden zijn onder meer het met geweld overwinnen van de andere facties en het volgen van de sporen van een buitenaardse beschaving om uiteindelijk contact te leggen.

Er is een speursysteem toegevoegd aan de basisbeschavingformule om dit spel verder te differentiëren. Quests kunnen afkomstig zijn van de bouw van gebouwen of de ontdekking van bepaalde items. Veel speurtochten geven de speler een keuze over welke voordelen ze willen.

Aliens zijn meer dan alleen de ‘barbaren’ van een traditioneel beschavingsspel. Ze zijn meestal in veel grotere aantallen en kunnen een veel groter gevecht leveren in het begin van het spel. Als de speler ervoor kiest om ze uit te dagen, zijn buitenaardse wezens agressiever en kunnen openlijk het land van de speler aanvallen.

Er is een orbitale laag toegevoegd aan Beyond Earth. Satellieten die rond de orbitale laag van een factie worden gelanceerd, bieden bonussen aan de onderliggende tegels. Als een speler bijvoorbeeld een zonnecollector start, geeft elke tegel onder deze collector de speler een extra energiebonus. In de latere game kunnen sommige satellieten dienen als wapens of kunnen ze eenheden over de kaart helpen transporteren.