Aporia Beyond The Valley Key Kopen. Aporia Beyond The Valley Steam PC Key prijzenvergelijk.

Over Aporia Beyond The Valley

Vergelijk prijzen en koop Aporia Beyond The Valley key goedkoop! Na aankoop kun je met de game key Aporia Beyond The Valley rechtstreeks voor Steam op de PC downloaden, installeren en spelen.

Aporia is een van de vele indie-games die recentelijk aan Europese en Amerikaanse universiteiten worden gemaakt. In het geval van Aporia was dat de universiteit van Aalborg in Denemarken, waar het spel in samenwerking met Investigate North is ontwikkeld.  Het spel draait om de mysterieuze Ez’rat Qin-samenleving, waarvan de hoofdpersoon de puzzels dient op te lossen.

Het punt is dat de hoofdpersoon, die opstaat uit het graf van een lang-vergane tombe, zijn verleden aan de hand van de vele puzzels weet te ontrafelen. De titel ‘’aporia’’ verwijst hier ook naar. Het is oud-Grieks voor ‘’in een staat van onwetendheid en twijfel verkeren.’’

Avontuurlijk

De setting in een oude mysterieuze omgeving biedt natuurlijk veel mogelijkheden voor de avontuurlijk-ingestelde speler. In Aporia zijn de aanwijzingen verspreid over een groot gebied, dat de speler gaandeweg moet ontdekken.
Er is weinig dialoog en de speler dient zelf de stukjes van de puzzel samen te brengen, wat je het gevoel geeft een archeoloog te zijn die de ruïnes van een oude samenleving onderzoekt.  Ook wat de sfeer betreft slaat Aporia de spijker op zijn kop: de soundtrack is effectief maar niet overdonderend, waardoor ook simpele omgevingsgeluiden zoals voetstappen genoeg de ruimte krijgen. Dit alles werkt de mysterieuze sfeer van het spel verder in de hand.

Frustraties

De vrijheid en weidsheid van Aporia kan echter ook voor problemen zorgen: omdat de speler vooral op subtiele puzzels is aangewezen, kan het voorkomen dat er vaak omwegen moeten worden genomen. Die ‘’verdwaalde’’ momenten kunnen de progressie van het spel in de weg zetten, zeker als je het internet op moet om toch maar die oplossing te vinden.

Puzzels

Aporia draait in hoge mate om het blootleggen van het mysterie, en daarin staat een buisje met een bijzondere vloeistof centraal. Deze vloeistof dient als sleutel om verschillende deuren te openen en is de drijvende kracht achter veel van plot-points. Dankzij de grote gevarieerdheid van de puzzels wordt het spel bovendien niet snel eentonig, en hoewel er lastige opdrachten tussen zitten zijn de meeste puzzels goed op te lossen. De truc is vooral om te weten welke puzzels opgelost dienen te worden, en welke minder relevant zijn.

Bugs

Tot slot zijn er in Aporia helaas wel wat bugs te vinden. Het spel mist hier en daar een goede finishing touch, waardoor er bugs en glitches in de gameplay zijn geslopen. Dit is met name evident in de tutorial, waar je, als je niet het juiste pad volgt, met verschillende onhandige bugs geconfronteerd word. Toch is Aporia vooral een interessant spel, waar de enthousiaste gamer zijn dagen wel mee kan vullen.